de en es
Internationale Gesellschaft der F.X. Mayr Ärzte
platzhalter

Holländischsprachige Literatur

POEP JEZELF WIJZER
Dr. med. Adrian Schulte


Beschreibung:

Een goede gezonde spijsvertering begint in je hoofd. We willen ons elke dag gezond en vol energie voelen; we willen niet voelen dat we ouder worden. Maar de realiteit van alledag is vaak net even anders. Als we diverse media zouden moeten geloven zijn er tal van schuldigen aan te wijzen voor het feit dat we ons niet gezond en energiek voelen. Maar wat we over het hoofd zien, is dat gezondheid voor een groot deel terug te voeren is op de werking van één orgaan: de darmen.

Onze darmen fungeren als een soort hardware in ons lichaam en zijn verantwoordelijk voor de adequate spijsvertering en de stofwisseling van ons voedsel. Ze staan centraal in ons welzijn en spelen een cruciale rol in de verbetering en het onderhoud van onze lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Dr. Adrian Schulte, een ervaren medisch specialist, toont in zijn boek Poep jezelf wijzer aan dat wij zelf, door onze verkeerde eetgewoonten, verantwoordelijk zijn voor de schade aan onze darmen en, uiteindelijk, aan onze gezondheid. Zijn makkelijk te volgen eet en beweegprogramma is ontstaan uit duizenden met succes behandelde patiënten in een kliniek die is gespecialiseerd in darmrevalidatie. Zijn boek brengt inzichten uit zijn werk als arts samen met de nieuwste wetenschappelijke inzichten over de relatie tussen onze darmen, voeding en gezondheid.

De Mayr-darmreinigungskuur ... en daarna gezonder leven

Dr. Erich Rauch

Synthese Uitgeverij b.v.
9060306112
Paperback boek
14,90

 Beschreibung:

Deze editie van "De Mayr-darmreinigingskuur... en daarna gezonder leven" is een herziene en verbeterde uitgave van de eerste druk. Het boek is in de eerste plaats een duidelijke en complete inleiding op de diverse onderdelen van de Mayr-kuur en de manier waarop men daarna zou moeten leven om van de uitwerkingen zo lang mogelijk profijt te hebben.

Recensie
Volgens de natuurgeneeskunde ontstaan in principe alle ziekten door verkeerde voeding en kunnen ze dus evenzeer door verbetering van de voeding genezen en door van meet af aan goed te eten voorkomen worden; een groot deel van de natuurgeneeskunde is dan ook theoretische en toegepaste voedingsleer en theorie en praktijk van de voedingsgewoonten. De namen van beide personen, die aan dit boek verbonden zijn, zijn zeer bekend in de natuurgeneeskunde. F.X. Mayr (1875-1965) is een (ook buiten de alternatieve geneeskunde niet geheel onbekende) klassieke figuur inzake deze vorm van geneeskunde, E. Rauch was jarenlang zijn naaste medewerker en is intussen ook al bekend als auteur op dit gebied. Het boek zelf is een eenvoudig, goed geschreven overzicht van het onderwerp, met zinvolle en duidelijke illustraties. De benadering is redelijk evenwichtig, nergens fanatiek of sectarisch. Wel moet bedacht worden dat het allemaal 'ervarings-geneeskunde' is. Bevat literatuurlijst en adressen. In deze editie zijn enkele pagina's tekst toegevoegd in het tweede deel.

De darmreiniging volgens dr. F.X. Mayr de manier om te ontslakken, ontgiften en ontzuren

Dr. Erich Rauch

Synthese Uitgeverij b.v.
9060306112
Paperback boek
14,90

 Beschreibung:
 
platzhalter
Internationale Gesellschaft der Mayr-Ärzte, Kochholzweg 153. A-6072 Lans, Tel: 0043-664-9228294, Fax: 0043-512-36 48 13
E-Mail: office@fxmayr.com Sitemap - Impressum - Datenschutzerklärung - Links - by NetSolutions 2010